25 Şubat 2012 Cumartesi

Bu Haftasonu Amy Winehouse

AMY WİNEHOUSE
Amy Jade Winehouse Londra nın kuzeyin de Southgate semtinde, Yahudi bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi.Ailesi jazz müziğe yönelmesin de çok etkili oldu.Amy nin babası Mitchell taksi şoförü, annesi Janis ise eczacıdır. Birde ağabeyi bulunmaktadır. Babası Mitchell, çocukluğunda Amy'e Frank Sinatra  dinletir ve söylerdi. Amy de ondan etkilenirdi.10 yaşında bir rap grubunda şarkı söylemeye başladı.13 yaşında gitarda ilk şarkısını yazdı.
Sylvia Young Tiyatro Okulu'na başlamadan önce gittiği okulda daha 14 yaşındayken burnun da piercing olduğu için okuldan atıldı.
16 yaşındayken Island/Universal tarafından keşfedildi ve anlaşma imzalandı.


İLK ALBÜM VE İLK HEYECAN
2003 yılında ilk albümü Frank çıktığın da daha 20 yaşında olan Amy , ticari anlamda büyük bir başarı elde edemesede, albümde ki karakteristik vokali ile eleştirmenlerden, tam not almayı başardı.Albümde ki müzikal yolculuk Amy Winehouse'un gençliğinde Thelonious Monk, Dinah Washington, Sarah Vaughan gibi isimlerin plaklarını toplaması ile başlıyor. Frank te bu etkileşim rahatça gözlemlenirken, albümün prodüktörü Salaam Remi sayesinde neo soul ile sentezlenerek, albüm modern bir sound a ulaşıyor. Frank aynı zamanda İngiltere nin en prestejli müzik ödüllerinden Mercury e aday oluyor.
Uğur Ateşli
                                                     AMY WİNEHOUSE - IN MY BED

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More